Duik in onze natuur!

Toeristische informatie

Onderstaande Experiences staan ook beschreven op de site van onze partner Bus-idee. Heeft u als touroperator of andere aanbieder meer detail-informatie nodig dan kunt u contact met ons opnemen via info@huysvanroosevelt.nl of 06-57506815

 

Experience 1)

Rondje Roosevelt (met gids, 1 uur) – minimaal 6 personen

 

De voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote Eleanor Roosevelt zijn afkomstig uit Oud Vossemeer. Hun roemruchte geschiedenis en latere invloed op de wereldgeschiedenis wordt in het themacentrum rondom de roots van Roosevelt duidelijk. Onze gidsen nemen de gasten mee naar het Roosevelt Museum en ook worden in het centrum rondom Huys van Roosevelt tal van andere verrassende bijzonderheden over de roots van de familie Roosevelt gepresenteerd.

Dit rondje is vanwege de beperkte afstand ook prima met een rollator of rolstoel te doen. Het Roosevelt Informatiecentrum is via een rolstoelhelling toegankelijk voor mindervaliden. In de brasserie van Huys van Roosevelt bevindt zich een mindervaliden toilet.

 

Experience 2)

De Streek van Roosevelt (rondrit met gids in uw bus, 2 à 2.5 uur)

We starten in uw bus met een ervaren, entertainende gids van Huys van Roosevelt als ‘storyteller’. Wat gaan we ervarren:

  • De prachtige dijkjes en zeer fraaie boerderijen van de Ambachtsheerlijkheid Oud- en Nieuw Vossemeer (waar de Van Rosenvelts prominent lid van waren) .U komt alles te weten over de polders en de tijden waar eeuwen geleden het land op de zee werd gewonnen en we stoppen even bij ‘Den dijk aan het Rosenvelt’, waar de familie van Rosenvelt een monumentale boerderij bezat.
  • We rijden langs de wateren waar middels een bloedige zeeslag de basis werd gelegd voor de overwinning op de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog.
  • We rijden Brabant in en komen door Nieuw Vossemeer, het geboortedorp van schrijver A.M. de Jong, schrijver van o.a. Bulletje en Bonestaak en Merijntje Gijzen en halen herinneringen op.
  • We bezoeken de Brabantse Wal. De grond waar in het voorjaar het witte goud, de asperges, vandaan komt.
  • De gemeente Bergen op Zoom, een gebied dat de afgelopen eeuwen ook heeft geleden onder zowel de Spaanse, als de Duitse overheersing. Aan de 80-jarige oorlog met Spanje herinnert nog het karakteristieke Fort de Rovere.
  • We rijden door het gebied waar deels de ‘Slag om de Schelde’ plaatsvond. De hevige strijd in het najaar van 1944 tussen de Geallieerde en Duitse troepen om de heerschappij over de Westerschelde, de belangrijke vaarweg naar de toen reeds bevrijde haven van Antwerpen. Een vaak vergeten strijd, maar van doorslaggevende betekenis voor de latere bevrijding van West-Europa. Ook hier vinden we weer de relatie met de Roosevelts.
  • Na afloop kan op eigen kosten nog een heerlijk Roosevelt biertje of Roosevelt likeurtje worden genuttigd.

 

 Experience 3)

Ontdek de Roots én de Streek van Roosevelt (3 à 3.5 uur)

Met de combinatie van de 2 bovenstaande excursies boekt u een adembenemend, dagdeel-vullend, arrangement. U en uw gasten zullen versteld staan van de geschiedenis van de Roosevelts en hun grote invloed op de wereldgeschiedenis, die allemaal begon in het pittoreske Oud-Vossemeer.

 

Meer informatie nodig?

Heeft u meer informatie nodig over onderstaande experiences, dan kunt u contact opnemen via basquist@huysvanroosevelt.nl  of via 06-57506815.

Huys van Roosevelt is uitermate flexibel en voldoet graag aan uw specifieke wensen. Desgewenst kunt u van ons een custom-made voorstel krijgen.

Wij gaan ervoor zorgen dat u gasten een onvergetelijk dagdeel bij ons gaan ervaren!

TIP van het Huys!

In onze brasserie is een Toeristisch Informatiepunt (TIP) ingericht. Daar vindt u allerlei interessante en nuttige informatie over Oud-Vossemeer, het dorp van Roosevelt, het thema Roosevelt en Oud-Vossemeer en Huys van Roosevelt. Ook kunt u bij het TIP terecht voor culturele en culinaire arrangementen (uitstapjes voor kleine en grotere groepen), wandelroutes en plattegronden van Oud-Vossemeer en de gemeente Tholen. Ook van de partners waar wij mee samenwerken is foldermateriaal beschikbaar. Kortom, naast een heerlijke plaats om als toerist lekker te eten, drinken en genieten is ook een bezoek aan ons TIP zeker een echte aanrader.

Huys van Roosevelt heet u van harte welkom!

Maak uw reservering

Boek een arrangement
:
Bezig met versturen

Niets van deze toeristische informatie mag zonder schriftelijke toestemming van Huys van Roosevelt worden gekopieerd of hergebruikt.

Fietsroutes